creators talk

Fanauw Hoppe – AT Lawyers

 

'Bij AT Lawyers doen we het net even anders. Wij denken in ‘voorkomen is beter dan genezen’ en wij sluiten ons het liefst aan het begin van een traject al aan om juridisch advies te kunnen geven over inkoop en bijvoorbeeld het afsluiten van contracten, om zodoende het beste resultaat voor de beste prijs te krijgen. Als je alles van te voren goed op papier zet, je alles goed inregelt voor je met een samenwerking start, dan is de kans dat je de eindstreep succesvol haalt vele malen groter en heb je meer vrijheid bij het inrichten van een project.


Ook bij het Bouwprogramma vervul ik deze rol. Ik help met de inrichting van de organisatie, ik loop mee met projecten. Het is voor mij het leukst als circulariteit, innovatie en complexiteit bij elkaar komen. Dan ben ik op mijn best. Bij het Bouwprogramma is het een proeftuin. Er valt nog zoveel te ontdekken, bijvoorbeeld in nieuwe manieren van samenwerken.

 

Sommige mensen zien de wet als een beperking. Ik zie het als een groot vat vol mogelijkheden. Er kan heel veel, maar je moet wel durven. Ik zie twee stoplichten: een rode en een groene en daartussen is aan bijna alle wensen invulling te geven. Wij maken altijd een goede analyse voordat we adviseren. Daarbij maken we ook duidelijk of er risico’s zitten aan de oplossing. Maar ook wat de kans is dat die ook werkelijk voorkomen en hoe groot de impact is. Op die manier kan een goede inschatting worden gemaakt welke oplossing het beste past.


Duurzaamheid is eigenlijk altijd vanzelfsprekend voor me geweest. Ik rijd elektrisch, ik heb zonnepanelen op het dak, ik scheid afval. Nu kan ik bijdragen aan inhoudelijk ingewikkelde duurzaamheidsprojecten en zoek daarbij de samenwerking met koplopers zoals het Bouwprogramma. De kennis die ik opdoe tijdens dit traject, deel ik via kennissessies, precies zoals het programma bedoeld is. Ontsluiten en delen.


Mijn tip is het boek Ismaël van de schrijver Daniel Quinn. Op een bijzondere manier krijgt de hoofdpersoon inzicht in hoe de mens de samenleving heeft ingericht en in feite steeds meer los staat van de natuur en haar wetten. Het klinkt bijzonder, maar is een echte aanrader!'

Inspireer meer

weet jij een mooi circulair initiatief? laat het ons weten!