creators' talk

Lukas Pepping, Antea Group is aangesloten bij het Bouwprogramma, omdat ze geloven dat de lineaire economie moet veranderen in een circulaire economie en daar willen ze graag aan bijdragen. Lukas: "Wij brengen onze kennis over circulair aanbesteden in en wij krijgen kennis buiten ons vakgebied terug. Zo helpen we elkaar. Vroeger was kennis macht en hield iedereen alles voor zichzelf, maar nu alles wordt gedeeld, heeft iedereen daar veel meer aan."


Lukas is sterk in contractmanagement en heeft ook een stevige aanjaagfunctie wat de circulaire economie betreft. Lukas: "Ik houd van bottom-up werken. Niet allerlei ‘moois’ van bovenaf opleggen, maar zorgen dat ideeën die van binnenuit komen worden ingebracht in projecten. Ik geloof heel erg in de circulaire economie. Lineair is zo achterhaald. De Grond- Weg- en Waterbouwsector loopt jammer genoeg nog achter. Het is fijn om een rol te kunnen spelen om de transitie te versnellen. Daar zit mijn interne drive.


Ik hoorde ooit een interview met Herman Wijffels waarin hij vertelde over de noodzaak van een circulaire economie. Ik was daar direct door geraakt en hij liet er geen twijfel over bestaan dat wij circulariteit moeten omarmen. Daarna ben ik me in gaan lezen en heb zogezegd het licht gezien. Ik deel het graag met jullie."
 

Inspireer meer

weet jij een mooi circulair initiatief? laat het ons weten!