accelerators of the circular built environment

Let's economize

creators' talk

Mart Pfeiffer is directievoorzitter van Rabobank Regio Schiphol. De Rabobank vervult een actieve verbindende rol bij de zakelijke advisering in de regio. Vanuit diverse fondsen, waaronder het innovatiefonds, kunnen zij projecten of programma’s een financiële injectie geven. Omdat het Bouwprogramma duurzame ontwikkeling nastreeft en dat perfect past bij de doelstellingen van de Rabobank, is de samenwerking een logische stap.


Mart: “Wij zijn bevlogen als het gaat om duurzaam bouwen en verbouwen en dat past goed bij de zakelijke activiteiten die zich in deze regio aan het ontplooien zijn. Wij kunnen een positieve invloed
uitoefenen doordat we onze 7500 klanten niet alleen de juiste vragen kunnen stellen over hun bouwplannen of verbouwing, maar we kunnen ze ook nog eens aan de juiste partners koppelen bij de uitvoer van circulaire plannen. We zetten onze klanten aan het denken en bieden oplossingen bij hun uitdagingen. Een mooie combinatie.”


De liefde voor duurzaamheid is onder andere getriggerd door de samenwerking met Guido Braam en bijzondere bijeenkomsten waar de nadruk op duurzaamheid en samenwerking in de regio werd gelegd. Het past ook helemaal bij de Rabobank. Mart: “Je bent zelfredzaam, maar er
is wel onderlinge steun en wederkerigheid. Je zorgt voor je naasten als dat nodig is. Ons streven is dat partners elkaar in de regio vinden en hun projecten samen naar een hoger niveau tillen”.


Mart laat zich dagelijks inspireren door de quote van William Mc Donough: “Stop doing less bad, start doing good.” Als tip gaf Mart deze link: , want alles is met elkaar verbonden.

Inspireer meer

weet jij een mooi circulair initiatief? laat het ons weten!