creators talk

Thomas Heye, VolkerWessels


VolkerWessels is gesprekspartner van het Bouwprogramma en zoekt naar de juiste afstemming tussen verwachtingen van opdrachtgevers en de markt als het gaat om circulariteit.

 

Thomas: “Dat de juiste vragen worden gesteld bij tenders vind ik belangrijk, zodat hetgeen dat wordt
aangeboden en de producten die worden geproduceerd kloppen met de verwachting. Ik wil ook graag aan tafel met andere bouwpartners zoals BAM. Samen kunnen we consensus bewerkstelligen binnen de
bouwwereld, de basis leggen voor toekomstige projecten.” Thomas is de circulariteit per ongeluk zo’n negen jaar geleden ingerold, maar heeft er zijn hart aan verloren en zijn specialiteit van gemaakt. “Er is niet veel nodig om al een groot verschil te maken en de wereld op een gezonde manier te behouden voor volgende generaties, je moet alleen wel weten hoe.”

 

Thomas weet dat en zoekt nu de juiste manier om dat met het Bouwprogramma te delen. Zijn paradepaardje is het circulair gebouwde pand van Alliander. De kennis die daar is opgedaan is bijzonder bruikbaar voor nieuwe projecten en hij deelt die kennis graag.

 

Thomas is het praten over circulariteit een beetje beu en wil gaan bouwen. Want alleen dan kun je je kennis concreet inbrengen, leer je weer van nieuwe uitdagingen en kun je opgedane kennis aantoonbaar maken.


Thomas deelt https://www.overshootday.org omdat hier inzichtelijk wordt gemaakt hoe we de aarde aan het uitbuiten zijn. Thomas: “De uitputting van de aarde wordt hard en tastbaar. In 2017 bereikten we in augustus
al het punt dat de grondstoffen voor dat jaar op waren gebruikt, de maanden daarna teerden we in. Dat kan zo niet doorgaan.”

 

Inspireer meer

weet jij een mooi circulair initiatief? laat het ons weten!