inspirerende voorbeelden

Circulair wereldwijd

 

Niet alleen in Nederland maken we werk van circulair. Ook in de rest van de wereld ... deze pagina laat je enkele inspirerende verhalen zien. Heb je zelf een verhaal dat aandacht verdient, laat het ons dan weten.

UK

Share Peterborough is onderdeel van het Circular Peterborough-initiatief, dat zich richt op de steden van de toekomst en mogelijke economische ontwikkelingen. Het is een volledig gratis community voor het online delen van producten, vaardigheden en diensten van bedrijven in de gemeenschap. Delen, ruilen en opslaan krijgt zo ruim baan.

 

noorwegen

 

De stad Oslo werkt continu aan met het verbeteren van circulaire systemen voor verschillende toepassingen. De kern van het afvalbeheerssysteem is een uitgebreid systeem van bronscheiding waarbij de burgers samenwerken met hightech machines om hoge recyclingpercentages te garanderen. De Circular Economy in de Noorse praktijk

Canada

De Northeast False Creek Neighborhood Energy Utility genereert energie uit de afvalwarmte van het rioleringssysteem en biedt zo verwarming en warm water aan de omliggende gebouwen. Hiermee wordt 60% gereduceerd op het broeikaseffect dat normaal gepaard gaat met de verwarming van gebouwen.

Het programma betaalt zichzelf; het biedt rendement op de investering voor de belastingbetalers in de stad, terwijl het tegelijkertijd betaalbare tarieven aanbiedt. Het programma is in 2010 gestart en biedt inmiddels verwarming en water voor 395.000 m2 aan woningen en bedrijfsruimtes.

USA

Het Camp Small  is een Zero Waste Initiative te vinden op een terrein in Baltimore, USA. Hier wordt afvalhout verzameld door de Department of Recreation & Parks. Elke dag brengen afvaldiensten en aannemers hout, houtchips en afvalhout naar de locaties voor verwerking. Begin 2016 begon de Recreaction & Parks Forestry Division, in samenwerking met het Baltimore Office of Sustainability, het Camp Small Zero Waste-initiatief in een poging om de verscheidenheid aan houtproducten op de locatie te sorteren en te verdelen.

Inspireer meer

weet jij een mooi circulair initiatief? laat het ons weten!