over wouter van twillert

Bouwprogramma, van kennisdeling naar grootschalige implementatie

Wouter van Twillert, senior business developer C-Creators

 

Het Bouwprogramma, paradepaardje van C-creators, is samen met TNO, Cirkelstad en EIB ontwikkeld voor metropoolregio Amsterdam met een scherpe focus op circulaire aanbesteding in de bouw, financiering, ketenontwerp en kennisdeling. Verduurzaming, gebiedsontwikkeling, woning- en kantoorbouw, het is mogelijk op deze terreinen een blijvende impact te maken en daar werkt het Bouwprogramma hard aan. Wouter van Twillert is het gezicht van het Bouwprogramma namens C-creators.

 

Hij ontwikkelde met TNO, EIB en Cirkelstad dit programma. Samen met het team van C-creators zorgt hij ervoor dat de ingebrachte projecten volgens de hoogst mogelijke circulaire lat uitgevoerd worden. Zijn grootste expertise is het samenbrengen van de juiste partijen en projecten uit te voeren. Denk aan lokale overheden, bouwpartijen, kennisinstellingen, Rabobank, Schiphol en kleine circulaire partijen. Zodra praten doen wordt, is hij op zijn best. Inmiddels zijn meer dan 36 organisaties partner en wordt er gewerkt aan 10 projecten in de MRA.

 

Wouter ziet de transitie naar een circulaire economie niet als iets waarbij de focus slechts op materialengebruik moet liggen, maar als een transparante samenwerking binnen de gehele bouwketen. Kennis moet onvoorwaardelijk gedeeld worden en het liefst zou hij elke week een bijeenkomst gepland zien waar alle partijen met elkaar in contact staan. Geheimen over de bouw en bouwprocessen zouden niet moeten bestaan. Ook voor de toekomstige generaties wil hij dat zo veel mogelijk informatie vrij beschikbaar is en de bouwsector zo goed mogelijk gebruik kan maken van alle informatie die vergaard en verzameld is. 

 

Ook in 2018 heeft Wouter de leiding in het Bouwprogramma en fungeert hij bovendien als spinner voor Cirkelstad. Het betrekken van zo veel mogelijk partijen blijft hij nastreven, maar zijn actiegerichtheid komt nu meer van pas dan ooit: het aanpakken van concrete bouwprojecten en deze meer circulair maken is wat Wouter drijft.

Tot slot heeft Wouter verscheidene begeleidingstrajecten ontwikkeld en gefaciliteerd om bedrijven te helpen hun eigen transitie naar een circulair product of een circulaire dienst te versnellen. Naast zijn kennis over circulair bouwen, heeft Wouter meerdere publiek private ecosystemen helpen opbouwen, o.a. bij de Social Impact Factory en Social Climate Opportunities. 

 

Publicaties:

Verdiepingsartikel Energietransitie versus circulair bouwen.

Amsterdam Economic Board

Bijdrage Route Circulair, hoofdstuk 12. Technologische innovatie en data.

Over de samenwerking met Cirkelstad.

 

Inspireer meer

weet jij een mooi circulair initiatief? laat het ons weten!