Finale 29 november 2019 @Circl

Finale op weg naar een circulaire stad

 

We zijn trots dat de Amsterdamse woningcorporaties De Alliantie, Eigen Haard, Rochdale, Stadgenoot en Woonzorg in vijf consortia samenwerken aan de uitdaging om circulair te renoveren en transformeren.

Op vrijdag 29 november a.s. vindt vanaf 15.00 uur de finale plaats in Circl. Na de keynote van wethouder Marieke van Doorninck presenteert elke woningcorporatie haar specifieke uitdaging en een plan van aanpak. Tijdens het juryberaad presenteert Abel Hemmelder de circulaire aanpak van Artis. Heiko Miskotte deelt daarna zijn verhaal over de balans tussen standaardiseren en innoveren in de Puccinimethode.

Na het beraad geeft de jury rond 17.00 uur haar beoordeling over de inzendingen; er is maar liefst € 150.000 te verdelen ter ondersteuning van de uitvoering van de circulaire plannen in 2020-2021. De belangrijkste factoren zijn schaalbaarheid, grootte en impact van de plannen om versneld te verduurzamen. Aansluitend proosten we graag samen met een drankje.

 

Aanmelden.

 

Programma (onder voorbehoud wijzigingen):

  • 15.00 - 15.30 uur Inloop.
  • 15.30 uur Aanvang.

Welkom door Gemeente Amsterdam & C-creators.

Keynote: Marieke van Doorninck, wethouder ruimtelijke ontwikkeling en duurzaamheid.

Presentaties circulaire plannen woningcorporaties, inclusief Q&A.

Tijdens het juryberaad geven Artis en de gemeente Amsterdam een presentatie over hun circulaire aanpak en de Puccini-methode. 

 

Artis - Duurzame proeftuin van Amsterdam 
ARTIS wil bezoekers inspireren en stimu­leren verantwoordelijk met de natuur om te gaan. Daarom werkt ARTIS zo duurzaam mogelijk. De die­rentuin verwerkt het groene afval (zelfs oli­fantenpoep) tot compost m.b.v. microben. Met zonnepanelen, ledverlich­ting en een eigen warmte- en koudeopslag gaat ARTIS zuinig met energie om. Tanks vangen regenwater op voor het bewateren van het park. Een kijkje achter de schermen van de op één na meest bezochte plek van Amsterdam.

 

De Puccinimethode -  Standaard voor het Amsterdams straatbeeld

De gemeente Amsterdam vindt design een waardevolle toevoeging en zet het serieus in. Net als bij andere projecten vormt dit ‘designsysteem’ voor het straatbeeld van de stad daarvoor het bewijs. De Puccini-methode ligt logischerwijs een beetje onder de oppervlakte, maar is enorm betekenis- en impactvol. De balans tussen standaardiseren en innoveren is een uitdaging. Een presentatie.
 

 

  • 17.00 uur Bekendmaking winnaars.
  • 17.30 uur Hapje & drankje.

Locatie: Circl, Amsterdam. Aanvang: 15.00 uur - 18.30 uur.

Inspireer meer

weet jij een mooi circulair initiatief? laat het ons weten!