Finale 29 november 2019 @Circl

Finale op weg naar een circulaire stad

 

29 november vond de finale plaats van het traject dat we voor de Gemeente Amsterdam mochten begeleiden. In 'Op weg naar een circulaire stad' werkten een aantal Amsterdamse woningcoroporaties aan de renovatie en transformatie van hun corporatiebezit.

 

Wij feliciteren de winnaars van harte: De Alliantie, Eigen Haard en Stadgenoot i.s.m. Hemubo. Zij ontvangen elk 40 duizend euro voor de uitvoering van hun plannen.

De Alliantie: Plan voor Molenwijk, garages ombouwen tot woningen en duurzaam gedeeld vervoer organiseren. Ook het ombouwen van de garages zelf gebeurt op een creatieve en democratische manier; bewoners worden bij hun ‘wijk van de toekomst’ betrokken.  
Eigen Haard: Een showcase van wat er gevraagd is voor de wedstrijd. Met een bestaand programma en aanpak die circulair wordt gemaakt zoals werken met bio-based materialen. Met opruimcoaches en het organiseren van lokale vlooienmarkten worden zolders opgeruimd en spullen lokaal hergebruikt.  
Stadgenoot en Hemubo: Hergebruik van kozijnen op 2 locaties. Gekeken wordt of het hergebruik van kozijnen en glas beter en dus duurzamer is dan het gebruikelijke slopen en recyclen. Bewoners kunnen met een QR-code de herkomst van de kozijnen zien.

De andere twee plannen, Rochdale en Stadgenoot, kregen 15 duizend euro als aanmoedigingsprijs. De vraagstukken, bevindingen en commentaren werden door de jury beoordeeld op schaalbaarheid, grootte en impact van de plannen om versneld te verduurzamen. Je leest er alles over in het juryrapport. De foto's kan je bekijken op onze FB-pagina.

 

 

Inspireer meer

weet jij een mooi circulair initiatief? laat het ons weten!