accelerators of the circular built environment

Let's economize

project bouwprogramma

Berg en Bosch

 

Bedrijventerrein Berg en Bosch omvat drieëndertig hectare terrein en ligt midden in de bossen. In de vorige eeuw is dit gebied als sanatorium ingericht. Dit is te zien aan de typische gebouwen op het terrein. De gezondheidssector en sociaal-maatschappelijke dienstverlening zijn nog steeds breed vertegenwoordigd op het terrein, bijvoorbeeld door de aanwezigheid van een medisch centrum. Stijl en historie zijn kernwaardes van het bedrijventerrein.

De gemeente De Bilt wil de life sciences - positionering van het gebied versterken, met een synthese tussen onderwijs, onderzoek en ondernemerschap.

Het verbeteren van de bereikbaarheid van het terrein is essentieel om de gewenste positionering te verwezenlijken.
Daarnaast zal ook Berg en Bosch haar bijdrage moeten leveren aan het realiseren van de klimaatopgave en de energietransitie.
Ter voorbereiding op de toekomstige veranderingen willen de gemeente De Bilt, provincie Utrecht en beheerder Cushman & Wakefield weten wat de transitie naar een circulaire economie kan betekenen voor het terrein. We geven een vergezicht waar Berg en Bosch op de lange termijn naartoe kan werken. Daarnaast geven een we een aantal concrete handvatten waar zij morgen mee aan de slag kunnen gaan.

Inspireer meer

weet jij een mooi circulair initiatief? laat het ons weten!