accelerators of the circular built environment

Let's economize

project Bouwprogramma

Festivals Amsterdam

 

De laatste jaren is er een veelvoud aan nieuwe festivals naar Amsterdam gekomen. Deze festivals trekken jaarlijks een groot aantal bezoekers. Naast de muziek en programmering komen de mensen voor de beleving van het gehele evenement. Festivals worden ontzettend mooi aangekleed en willen elk jaar aan de verwachtingen van de bezoekers te voldoen.  

 

De reststromen van verschillende festivals worden niet altijd optimaal benut. De aankleding van de festivals wordt voor een korte periode opgebouwd en na afloop weggegooid. We denken dan aan gebouwde producten zoals stages, barren, routewijzers en andere decoratie. 

 

De Gemeente Amsterdam wil, in samenwerking met C-creators, festivals uit Amsterdam uitnodigen tot het delen van informatie over hun reststromen om tot inzicht te komen hoe deze benut kunnen worden. Bij deze reststroom zoeken we designers en makers, die in samenwerking met C-creators de reststroom gaan onderzoeken of het een nieuwe waarde kan krijgen. Andere inzichten worden vanzelfsprekend ook gedeeld.

 

Door te onderzoeken welke reststromen er zijn en deze te koppelen aan makers & ontwerpers kan er mogelijk een aantal nieuwe producten gefabriceerd worden. De focus van deze nieuwe producten ligt op behoud van waarde en op schaalbaarheid.  Uitgangspunt van het pop-up atelier is het ontwikkelen van twee à drie nieuwe producten én de bijbehorende business case door middel van actieve samenwerking tussen festivals en makers/designers in het pop-up atelier.

Inspireer meer

weet jij een mooi circulair initiatief? laat het ons weten!