accelerators of the circular built environment

Let's economize

project Bouwprogramma

royal flora holland

 

Aanleiding

Royal Flora holland is bezig met de bouw van een nieuw hoofdkantoor. Bij de bouw van dit kantoor zijn veel mensen uit de organisatie betrokken, medewerkers zullen veel gebruik gaan maken van dit nieuwe kantoor én het kantoor is het visitekaartje naar de klant- en partners.

 

Doel

RFH wil circulair denken verspreiden in de organisatie en is op zoek naar circulaire ‘hands-on’ aanbevelingen die zij binnen het ontwerp nog kunnen doorvoeren.  Binnen de scope van installaties, interieur en meubels willen ze zichtbare, tastbare circulaire aanpassingen gerelateerd aan de bedrijfsvoering van RFH in het hoofdkantoor als storytelling-element in kunnen zetten en aan het lopende ontwerp toevoegen. 

 

Middel

Op basis van een voorlopig ontwerp dienden circulaire alternatieven getoetst te worden door een interdisciplinaire workshop met mensen uit de organisatie en experts op uiteenlopende vakgebieden.

 

Resultaat

Een toolbox van producten en strategieën voor het interieur van een circulair hoofdkantoor verdeeld naar de mate van toepasbaarheid nu of bij toekomstige projecten. Samen met concrete aanscherpingen zorgen zij voor een concreet circulaire uitwerking van het ontwerp en voor algemene inspiratie binnen de organisatie.

Inspireer meer

weet jij een mooi circulair initiatief? laat het ons weten!