project Bouwprogramma

Koningstein

 

 

De duurzame en circulaire ambities van de gemeente Haarlem zijn hoog. Zo heeft de gemeente Haarlem de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Om dit te behalen, moeten we duurzaam gaan wonen, werken en leven. Op dit moment staan meerdere bouw- en sloopprojecten op de agenda van de gemeente Haarlem, zoals de verkoop van het pand Koningstein en het Spaarne Gasthuis. De wens van de gemeente is deze en andere projecten in de toekomst zo circulair mogelijk te verwerken. 


We kregen de volgende vraag: 'Hoe kan de gemeente Koningstein circulair slopen en hoe kunnen deze circulaire voorwaarden in het traject opgenomen worden?' 

 

Tijdens dit traject namen we circulaire voorwaarden op in de contracten, deze zijn te gebruiken bij alle relevante bouw- en sloopprojecten van woning- en utiliteitsbouw binnen de gemeente Haarlem.

We werkten samen met de verschillende afdelingen van de gemeente, zoals duurzaamheid en inkoop. Fanauw Hoppe van AT Lawyers leverde onmisbare kennis op het gebied  van het opstellen en uitvragen van circulaire contracten. 

 

Inmiddels is de circulaire sloop gestart, zie het hierbij gevoegde krantenbericht.

Inspireer meer

weet jij een mooi circulair initiatief? laat het ons weten!