Het bouwen in hout staat steeds hoger op de agenda. Er zijn vele convenanten en initiatieven rondom biobased bouwen. De voordelen zijn dan ook significant, met misschien wel als belangrijkste de bijdrage aan de noodzakelijke CO2-reductie.
Imme Groet zal meer vertellen over het convenant Houtbouw. Afgelopen jaar stond in het teken van het opstellen van het convenant Houtbouw en het genereren van commitment. Dit jaar gaan we concreet aan de slag! In de komende vier jaar werken we in de MRA toe naar 20% houtbouw in 2025. Maar waar beginnen we? Welke stappen gaan we zetten? En welke opschaalbare voorbeelden zijn er voor biobased bouwen? Sluit aan bij de kennissessie en word meegenomen in de wereld van biobased bouwen!
Philip Kuipers zal meer vertellen over het rijkspaviljoen Natural Pavilion op de Floriade. Het startpunt van Natural Pavilion is de HoutKern Bouwmethode. Het vormt de basis voor de verdere ontwikkeling van deze duurzame, circulaire bouwmethode. Het paviljoen laat zien dat biobased houtbouwoplossingen kansrijk, opschaalbaar en ook voor reguliere (woningbouw-) projecten haalbaar zijn. De binnenwanden van het paviljoen laten verschillende biobased materialen zien, die toepasbaar zijn voor de woningbouw. Dit zijn binnenwanden van bijvoorbeeld stro, vlas, maar ook houtvezel textiel en paprikastengels. Wat zijn de kansen voor deze materialen? En waar lopen zij nog tegenaan?
Christina Eickmeier neemt ons mee in verschillende opschaalbare mogelijkheden van biobased bouw. Er is namelijk al veel mogelijk op het gebied van biobased bouwen en specifiek voor opschalen van strobouw. Zij behandelt diverse voorbeelden in binnen en buitenland en laat zien hoe biobased bouwen zelfs klimaatpositief kan zijn. Hoe en in welke vorm? Daar hoor je tijdens de kennissessie meer over.
Met sprekers Imme Groet (C-creators), Philip Kuipers (Hedgehog Company), en Christina Eickmeier (CHRITH Architects).
Wanneer: woensdag 20 april
Tijd: 15:00 – 16:30
Online