Over ons

C-creators helpt de transitie naar de circulaire bouweconomie te versnellen. Daartoe werken samen met de gehele keten: van overheden en woningcorporaties tot bouwers en architecten. We begeleiden de circulaire bouwprojecten van onze partners, inspireren en verbinden ons netwerk, en delen onze kennis. Onvoorwaardelijk.

Onze rollen

Wij begeleiden je circulaire transitie, of een deel ervan. Afhankelijk van jouw vraag. Bekijk onze huidige projecten.

Hoe circulair is je project nu echt? We kijken met een scherpe blik mee en geven advies. Zo leggen we samen de circulaire lat steeds hoger. Bekijk een voorbeeld.

We ontwikkelen praktische tools, kennisdocumenten en workshops. Zo zorgen we dat je zelf verder kunt en komt. Duik in onze bibliotheek.

Advies nodig op het gebied van circulair bouwen? Kom maar door. En als wij de kennis zelf niet in huis hebben, verbinden we je met een geschikte partner. Neem contact met ons op.

Wij koppelen je aan onze partners uit de hele keten: alleen samen komen we immers verder. Bekijk onze partners.

Samen met Cirkelstad

Over onze aanpak

We zijn partner van Cirkelstad, een platform voor publieke en private koplopers in de circulaire bouw.  Als partner richten we ons op het versnellen van de transitie naar een circulair gebouwde omgeving.


De transitie naar een circulaire bouweconomie moet – en kan – sneller. Daar zetten we ons keihard voor in.  Zo ontwikkelen we tools, delen we onze kennis en  verbinden we ons netwerk. Meer weten over onze aanpak?

 

Onze missie

Op de afbeelding staan 5 personen met de rollen van C-creators: procesbegeleider, circulair geweten, activator, circulair expert en verbinder. Ernaast zie je het netwerk van C-creators: publiek, privaat en kennisinstellingen, door middel van onze werkzaamheden (procesbegeleiding, kennisdeling, tools ontwikkelen, community building en agenderen bereiken we meerdere effecten: circulaire oplossingen zijn mainstream, kennis is collectief beschikbaar, organisaties zijn onafhankelijk aan de slag, organisaties zijn verbonden en actief, benodigde veranderingen zijn geagendeerd en er wordt anders gekeken naar waarde en investeringen. Hierdoor bereiken we onze droom: Gebouwen, gebieden en infrastructuur die positieve impact realiseren op alle fronten. Voor alles en iedereen in de metropoolregio Amsterdam.

In Nederland staan we voor een enorme opgave voor nieuwbouw en de verduurzaming van bestaande bouw. De huidige bouweconomie heeft echter een groot aandeel in de CO2-uitstoot en afvalstromen in Nederland. Wij zien de circulaire bouweconomie als dé manier om de bouw toekomstbestendig te maken. De transitie naar een circulaire bouweconomie gaat alleen niet snel genoeg. Wij willen deze versnellen.

Ons doel? Een toekomstbestendige bouweconomie in heel Nederland waarin gebouwen, gebieden en infrastructuur circulair ontwikkeld, gebouwd, gebruikt en hergebruikt worden, met een positieve bijdrage aan de leefomgeving en natuurlijke ecosystemen – en zonder natuurlijke hulpbronnen uit te putten.

Ons team

Rosa Kip

Projectmanager

rosa@c-creators.org

0655100709

Suda Polwatte Gedera

Manager Communicatie

suda@c-creators.org

0617420807

Liesbeth Willemsen

Programmamanager

liesbeth@c-creators.org

0614482282

Monique Hoed

Office- & HR-manager

monique@c-creators.org

0613308157

Jelle Buikema

Junior projectmanager

jelle@c-creators.org

0639844431

Merel Stolker

Projectmanager

merel@c-creators.org

0617900448

Vera van Maaren

Projectmanager

vera@c-creators.org

0625488655

Fien Peters

Projectmanager en fInancieel manager

fien@c-creators.org

0643095441

Wouter van Twillert

Projectmanager

wouter@c-creators.org

0614184471

Imme Groet

Projectmanager

imme@c-creators.org

Hylke Faber

Projectmanager

Hylke@c-creators.org

0624643147

Dominique Vosmaer

Projectmanager

dominique@c-creators.org

0621590877

Vorige
Volgende

Onze partners

Samen komen we verder. Ben jij actief in de bouw als gemeente, provincie, kennisinstelling of andere bouwgerelateerde organisatie? Word dan ook partner! Partner word je niet alleen voor het opdoen van de meest actuele kennis, maar ook voor het inbrengen en uitvoeren van eigen projecten en om onderdeel te worden van een ketenbrede community.

Contact

Vragen over circulair bouwen? Wil je je bij ons aansluiten? Of kom je gewoon eens op de koffie?  Weet ons te vinden.

Hoe het begon

In 2018 is stichting C-creators opgericht door de Rabobank regio Schiphol, Royal Schiphol Group, gemeente Haarlemmermeer en gemeente Amsterdam. Ook zijn SADC, provincie Noord-Holland en provincie Flevoland kernpartner (geweest).

Bestuur en beloningsbeleid:

Het bestuur van C-creators bestaat uit 2 bestuurders. De statuten zijn op aanvraag verkrijgbaar. Het beloningsbeleid, vermeld in de statuten, luidt als volgt:

  • de stichting mag geen uitkeringen doen aan een oprichter of aan een bestuurder;
  • kosten die bestuurder in de uitoefening van hun functie maken worden door de stichting vergoed. Het bestuur kan aan bestuurders een bezoldiging dan wel salaris toekennen. Deze toekenning vereist goedkeuring van de Raad van Toezicht.
Raad van Toezicht:
Ard van Berkel, Rabobank regio Schiphol
Arno Jansen, SADC
Rob van Daal, gemeente Haarlemmermeer
Martine van Genderen, Royal Schiphol Group