Wil jij bijdragen aan de transitie naar een circulaire bouweconomie? Aan de slag met circulaire projecten? En vind je het leuk om daarin mensen te begeleiden? Dan kunnen we je hulp en expertise goed gebruiken.
Zoals je ongetwijfeld weet, staan we in Nederland voor een enorme opgave van zowel de verduurzaming van de bestaande bouw als voor (duurzame) nieuwbouw. De huidige bouweconomie heeft bovendien een groot aandeel in de CO2-uitstoot en afvalstromen.
Onze droom is een zelfvoorzienende leefomgeving waarin al haar inwoners en de natuurlijke omgeving in harmonie samenleven. De rol die wij, als onafhankelijke stichting, hierin spelen is het helpen een toekomstbestendige leefomgeving toegankelijk en uitvoerbaar te maken, en daarmee circulariteit en duurzaamheid de standaard te maken in de bouwsector. Samen met alle ketenpartners in de bouwsector streven we ernaar alle kringlopen te sluiten.
We werken samen met de volledige keten van private en publieke partijen. Van provincies en leveranciers tot woningcorporaties en architecten – en alles wat daartussen zit. We zijn hierin zowel een Verbinder (we verzamelen en verspreiden actief onze kennis en contacten), als Activator (we gaan zelf aan de slag met partners en projecten, we laten zien wat er kan en moedigen anderen aan om stappen te zetten), en Uitdager (we dagen onze partners uit een stapje extra te zetten en houden onszelf en anderen scherp op een positief kritische wijze).
Bij alle projecten die we doen ontwikkelen we zogenaamde ‘Transitieversnellers’. Dit zijn tools, documenten, checklist, video of welke vorm dan ook helpt om de lessen te delen en de transitie te versnellen. We doen dit op een toegankelijke manier en zorgen dat deze breed verspreid worden, zodat iedereen ze kan gebruiken. Alle kennis die we opdoen, maken we dus collectief beschikbaar. Dan kunnen organisaties er zelf en met elkaar mee aan de slag.
Als projectmanager begeleid je onze circulaire projecten, adviseer je over circulariteit en ontwikkel je, samen met onze communicatieafdeling, deelbare kennis over circulair bouwen.
Wat ga je precies doen?
Je takenpakket bestaat uit diverse activiteiten, zoals het:
- Voeren van gesprekken met (mogelijke) partners over de (toekomstige) circulaire bouwprojecten waar zij mee bezig zijn
- Opstellen van projectvoorstellen op basis van deze gesprekken
- Uitvoeren en leiden van projecten, zowel op inhoud als het regelwerk dat er bij komt kijken
- Inhoudelijk en procesmatig vormgeven van bijeenkomsten met partners
- Ontwikkelen van ‘Transitieversnellers’ om de opgedane kennis collectief te delen
- Je houdt je bezig met één of meerdere van onze focusgebieden: circulair renoveren, biobased/houtbouw en gebiedsontwikkeling
- In veel van onze projecten werken we samen met provincies, gemeenten, woningbouwcorporaties, scholen en ander maatschappelijk vastgoed
Jij
- Hebt een ondernemende doelgerichte instelling en wilt een toegevoegde waarde leveren aan de circulaire economie
- Bent zelfstandig en proactief: je komt zelf met eigen initiatieven, zowel binnen projecten als op organisatieniveau
- Krijgt energie van het continu bezig zijn met de vraag “Wat kan er beter?” en bent scherp op kansen signaleren in bouwgerelateerde projecten
- Wordt blij van het leggen van verbindingen tussen verschillende partners op een positieve en energieke manier
- Vindt het leuk om binnen een klein team te werken waar de lijnen kort zijn
- Bent flexibel en kan zowel aan de ontwikkeling als de implementatie van onze projecten werken
- Werkt georganiseerd en secuur (projectmatig)
- Hebt een afgeronde HBO of WO opleiding
- Hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring
- Hebt aantoonbare ervaring in de bouwsector en/of een bouwachtergrond
- Hebt een passie voor de circulaire economie.
Wij bieden
- Een salaris van € 3.000 – € 5.000 euro per maand (op basis van 40 uur en afhankelijk van relevante ervaring)
- 8% vakantiegeld
- Ongelimiteerde vakantiedagen
- Gratis kantoorlunch
- Een platte niet-hiërarchische werkomgeving waar jouw mening telt
- De kans om mee te denken en impact te maken op de transitie naar de circulaire bouweconomie
- Een fijne werkplek in A Lab, een inspirerende locatie in Amsterdam
Praktische informatie
Het gaat om een loondienstverband van 32-40 uur met startdatum zo spoedig mogelijk. Onze voer- en werktaal is Nederlands.Op maandag komt het team samen op onze werkplek in het Amsterdamse A Lab. De andere dagen ben je natuurlijk ook van harte welkom op kantoor of werk je vanuit huis.
Meer weten of solliciteren?
Stuur je vragen en/of motivatie en cv voor 11 oktober 2024 naar Monique Hoed via info@c-creators.org.
Zien we raakvlakken? Dan nodigen we je graag uit voor een kennismaking. Het sollicitatieproces bestaat uit 2 rondes en een arbeidsvoorwaardengesprek. (N.B. Wij starten gelijk met de gesprekken na ontvangst van passende sollicitaties).
We kijken uit naar je bericht!