Nieuwe tool: integreer een circulaire aanpak in het PvE afbouw

Wil jij als woningcorporatie verduurzamen en een circulaire aanpak integreren in het PvE afbouw? Door gebruik te maken van de nieuw ontwikkelde voorbeeld circulariteitsparagraaf PvE afbouw vergroot je jouw positieve impact.

Het circulair afbouwen van nieuwbouw- en grootschalige renovatieprojecten kan een uitdaging zijn voor jou als corporatie. In de Utrechtse wijk Merwede is een eerste stap gezet om krachten te bundelen en samen efficiënter circulair af te bouwen. Om de impact op landelijk niveau te vergroten, bundelt Merwede LAB de krachten met C-creators om geleerde lessen uit Utrecht te delen met alle woningcorporaties van Nederland. Want door delen en samenwerken komen we sneller verder.

Het resultaat: een door Alba Concepts in samenwerking met zeven woningcorporaties ontwikkelde circulaire gids met een voorbeeld circulariteitsparagraaf PvE afbouw. In dit praktische document vind je de functionele randvoorwaarden en een praktische menukaart met maatregelen die je kunt gebruiken voor het technische deel.

Door deze paragraaf en menukaart toe te passen in je werkwijze als woningcorporatie, kunnen we samen een eenduidige en breed gedragen uitvraag formuleren naar aannemers en versnellen we samen de transitie naar een circulaire bouweconomie. 

Ben jij klaar om een positieve impact te maken? Vergeet dan niet de voorbeeld circulariteitsparagraaf en menukaart te downloaden en circulair inkopen te integreren in het PvE.

 

De voorbeeld circulariteitsparagraaf PvE afbouw is een initiatief en opdracht van Merwede LAB, mede gefinancierd door de Bouwcampus, Verbouwstromen en provincie Flevoland, begeleid door C-creators en uitgevoerd door Alba Concepts.

De tool is tot stand gekomen in samenwerking met woningcorporaties De Alliantie, Woonstad Rotterdam, Eigenhaard, Boex, Woonbedrijf, Portaal en Woonin. De paragraaf is als onderdeel opgenomen in de circulaire gids ‘Van Start tot Circulaire Maatregelen’, ontwikkeld door Alba Concepts.

Meer weten?

DatenmetdeKeten-1
Mieke
Oosterlee
Projectmanager
mieke@c-creators.org

Gerelateerd