Op weg naar een Circulaire Stad - Renovatie en transformatie van corporatie-bezit

Prijsvraag Gemeente Amsterdam

 

De Gemeente Amsterdam schreef eind 2018 een speciale prijsvraag uit voor woningcorporaties. De woningcorporaties leveren meer dan 42% van alle woningen in de stad Amsterdam, groot potentieel dus voor circulair bouwen en renoveren.

Het doel van de prijsvraag is corporaties slimme concepten te laten uitdenken voor circulaire renovatie of transformatie van de bestaande woningvoorraad. . De prijsvraag richt zich op de bebouwde omgeving, niet op nieuwbouw op lege kavels. Van belang is de kennisontwikkeling onder corporaties en andere stakeholders. Om dit succesvol te laten verlopen, wordt een aantal events georganiseerd voor netwerken en kennisuitwisseling. Hiervoor worden circulaire partijen met expertise in de bouw-/renovatiesector uitgenodigd en zo een consortium te vormen met de corporatie en andere partijen. Een vijftal corporaties doet mee met een specifieke casus. Hieronder de deelnemende corporaties met hun uitdaging. 

 

Officiële bekendmaking.

 

Partners & leveranciers gezocht

Marktpartijen die een bijdrage willen leveren met hun producten passend bij de uitvragen van de woningcorporaties kunnen zich aanmelden.

data

6 september 

Officiële lancering in Circl & presentatie woningcorporaties.

Aanmelden.

 

4 oktober

Q&A met experts.

 

1 november

Verdiepingssessie.

 

29 november

Prijsuitreiking!

 
Informatieboekje

Download volgt begin juli

 

Nieuwsbrief

Om deelnemers en buitenwereld op de hoogte te houden van de ontwikkelingen, inzichten en de concepten versturen we tot eind 2019 maximaal 5 nieuwsbrieven.

Inschrijven kan hier.

amsterdam.jpg

De Alliantie, Molenwijk


De Molenwijk is een ‘ontwikkelbuurt’ waar de leefbaarheid moet worden verbeterd en tegelijkertijd een aardgasloos opgave ligt in het kader van de Amsterdamse City Deal.

Lees meer
amsterdam.jpg

De Key, Pilot flat integraal duurzame aanpak


Twee flats in Nieuw West bestaan grotendeels uit beton, zijn energetisch slecht en veel woningen slecht bereikbaar. Eén flat wordt de pilot locatie, met drie mogelijke strategieën.

Lees meer
amsterdam.jpg

Eigen Haard, Kostenneutraal verduurzamen


Eigen Haard zoekt een opschaalbare methode om hun ‘SaVe aanpak’ tegen dezelfde kosten circulair uit te voeren.

Lees meer
amsterdam.jpg

Stadgenoot, Renovatie van 20 appartementen


Circulaire renovatie van 20 woningen incl. verbetering van de fundering, isolatieopgave en het omzetten van zolderruimtes naar woonruimtes.

Lees meer
amsterdam.jpg

Rochdale


Project in uitvoering.

Lees meer
amsterdam.jpg

Woonzorg


Project in uitvoering.

Lees meer

Inspireer meer

weet jij een mooi circulair initiatief? laat het ons weten!