Impact verlagen met een PvE voor circulaire installaties

Duurzame installaties als warmtepompen helpen om woningen duurzaam te verwarmen en te verkoelen. Door het gebruik van hernieuwbare energie verminderen we de CO2-uitstoot.  Terwijl we ons veel richten op de duurzame energie zelf, moeten we niet vergeten naar de impact van installaties zelf te kijken. Is jouw duurzame installatie zelf eigenlijk wel zo duurzaam? Kun je deze wel repareren, updaten en hergebruiken? En wat doe je als installatie vervangen moet worden of moet worden afgevoerd?

Vraag C-creators

Squarewise en C-creators gaan samen met de partners TechniekNL, Stroomversnelling, Stichting Open, Bouwcampus/ Verbouwstromen, MEIJS ingenieurs, NRP, TVVL, Alba Concepts, CoolOrange, DGBC en Lente-Akkoord 2.0 komende maanden op zoek naar antwoorden.

In samenwerking met opdrachtgevers, bouw-, installatie- en onderhoudsbedrijven en producenten ontwikkelen we een concreet Programma van Eisen. De ‘principes’ in dit PvE helpen jou bij het maken van beleid én de toepassing in de praktijk! Dus geen theoretisch onderzoek, maar een praktisch document waarmee je als woningcorporatie direct aan de slag kunt. 

De focus ligt op gebouwgebonden klimaatinstallaties bij renovaties en verduurzaming van bestaande woningen. Maar als jij aan de slag wilt bij nieuwbouw of andere type gebouwen dan kun je dit PvE ook prima als uitgangspunt nemen.

Aanpak

  •  We starten met het vaststellen wat we verstaan onder circulaire installaties en wat we willen bereiken

  •  Vervolgens zullen we onderzoeken welke circulaire oplossingen en principes reeds bestaan en welke in ontwikkeling zijn

  • Vervolgens bepalen we wat een installatie nu echt circulair maakt en werken we dit uit in het Plan van Eisen

Ben jij klaar om samen met ons deze uitdaging aan te pakken? 

Sinds februari zijn we officieel van start! Momenteel spreken we meerdere partijen om een goed beeld te krijgen. Benieuwd naar het traject en wil je meedoen en/of bijdragen? Neem vandaag nog contact op met Merel Stolker voor meer informatie of om een gesprek in te plannen.

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor de speciale nieuwbrief. 

Hou met op de hoogte

* indicates required

Meer weten?

MerelLR
Merel
Stolker
Projectmanager
merel@c-creators.org

Gerelateerd