Bijeenkomst #1 Community Biobased : Startsessie met lezing rapport Hoog Hout haalbaar

18 april 2024

Nu 2024 is aangebroken, gaat Cirkelstad door in een nieuwe vorm. De welbekende Community of Practice bijeenkomsten in aparte Cirkelsteden maken plaats voor grotere regionale communities en daarnaast de landelijke inhoudelijke communities waaronder de community Biobased. Zo wordt het wiel niet steeds opnieuw uitgevonden, wat mogelijkheden biedt voor kennisdeling en mogelijke nieuwe samenwerkingspartners. 

Bijeenkomst #1 | Kennismaking community Biobased en presentatie LEVS: Onderzoek hoog houtbouw haalbaar

Op donderdag 18 april organiseert C-creators de startbijeenkomst van de Cirkelstad Community Biobased. De eerste bijeenkomst is online, omdat er van over het hele land partijen zijn aangesloten. We trappen de sessie af met een presentatie van Jurriaan van Stigts de oprichter van LEVS architecten over het onderzoek ‘hoog houtbouw haalbaar’, een verslag van een onderzoekstraject door veertien partijen naar Paris Proof tenderen op hoogbouw. Hoofdvraag daarin was: hoe kunnen de G4 gemeenten uitvragen bij hoogbouw om tot een Paris Proof gebouwde omgeving te komen? 

LEVS paste de Carbon Cost Tracker toe op een hoogbouw casus en onderzocht de optimale basiscondities voor houten woontorens. Andere onderwerpen waren de beschikbaarheid van biobased grondstoffen, optimale houtconstructies, transport en bouwlogistiek, de schone bouwplaats, een duurzamer woonlastenmodel en toetsingsraamwerk Het Nieuwe Normaal.

Naast deze boeiende presentatie die je niet wilt missen is er ook ruimte om kennis te maken met andere communityleden, onderling kennis te delen en samen met alle partners invulling te geven aan de community. 

Wat kan ik dit jaar verwachten van de Cirkelstad Community Biobased?

In totaal organiseren Spinners Wouter van Twillert en Rosa Kip drie bijeenkomsten. Twee online bijeenkomsten in april en juni met de laatste ontwikkelingen op het gebied van biobased bouwen, de derde en tevens laatste bijeenkomst van het jaar zal plaatsvinden in september en is een grote biobased markt (met woonconcepten) bij het provinciehuis van de provincie Zuid-Holland in Den Haag. Op 18 april nemen we ook de tijd om jullie hulpvragen te bespreken, zodat we daar in toekomstige sessies op kunnen voortbouwen. Mocht je voor die tijd al een hulpvraag hebben, dan horen wij dat graag. 

Datum:    donderdag 18 april

Tijd:         15:00 – 16:30 uur 

Locatie:  Online

Meld je aan voor 11 april!

Wil je je aanmelden voor de startsessie, klik dan hier. Heb je een vraag, opmerking of wil je samenwerken? Laat het ons weten!

Ben je nog geen community partner? Geen probleem, je bent van harte welkom bij de startsessie.

 

We hopen je de 18e online te zien!

Wouter van Twillert en Rosa Kip (Spinner Cirkelstad Community Biobased)

Andere events

Hier vind je meer activiteiten waarmee we verbinden, activeren en  inspireren. Je bent van harte welkom!