Bijeenkomst #1 Community Circulaire gebiedsontwikkeling : Startsessie inclusief interactief spel Cartography toolkit

14 mei 2024

We staan voor een grote uitdaging: hoe kunnen we bouwen en ontwikkelen binnen de planetaire grenzen in een land met beperkte ruimte, zoals Nederland?

Om samen het antwoord te vinden, start op 18 april de nieuwe Cirkelstad Community Circulaire Gebiedsontwikkeling. Met een bevlogen groep communityleden trappen we af in Utrecht. Hier ontdek je hoe je milieuvriendelijker en circulair kunt ontwerpen en ontwikkelen, en leer je hoe een integrale aanpak en het meervoudig gebruik van ruimte de sleutel kunnen zijn tot waardevolle openbare ruimtes. 

Deze nieuwe Cirkelstad Community is specifiek bedoeld voor gebiedsontwikkelaars, stedenbouwkundigen, procesmanagers en ontwerpers die al aan de slag zijn, of graag willen met circulaire gebiedsontwikkeling.

De eerste bijeenkomst ziet er als volgt uit: 

  • Het Nieuwe Normaal helpt je in jouw gebied om de milieu- en klimaatimpact te verminderen. Benieuwd hoe? Tijdens de sessie nemen Metabolic en C-creators je mee hoe je aan de hand van HNN de milieu- en klimaatimpact van een gebiedsontwikkeling kunt verminderen.
  • Speel mee met het nieuwe interactieve spel ontwikkeld door Centrinno en Metabolic. Breng het netwerk en de bijbehorende circulaire kansen in kaart door aan de slag te gaan met de Cartography toolkit. En ontdek welke ‘systemen’ er zijn en hoe ze werken voor de gebruiksfase van jouw gebied. 

Dus, wil je aan de slag met je circulaire gebiedsontwikkeling? En wil jij zowel in de bouw- als gebruiksfase aan de slag? Zoek je gelijkgestemden om mee te sparren, van te leren en mee samen te werken? En ben je ook nog eens op zoek naar de nieuwste kennis, voorbeelden en inzichten op dit gebied? Dan is deze nieuwe community voor jou. 

Meld je dan aan voor de startsessie op 18 april. 

Nog geen partner? Geen probleem. Voel je vrij om de startsessie bij te wonen en te ontdekken of partnerschap bij jou past 

in het kort:

  • Datum: 18 april 2024
  •  Tijd: inloop 9:30, start 10:00 tot 12:00 
  • Na afloop is er gelegenheid om samen te lunchen 
  • Locatie: centrale plek in Utrecht (locatie wordt gedeeld na aanmelden) 

 

We hebben 3 bijeenkomsten gepland dit jaar. Elke keer duiken we in een nieuw thema, waarbij we samen de community bouwen. We gaan aan de slag met jullie vragen en uitdagingen rondom gebiedsontwikkeling. Op 18 april gaan we ook jullie hulpvragen bespreken, zodat we in de toekomst daarop kunnen voortbouwen. Heb je al een brandende vraag? Laat het ons weten! Vera@c-creators.org. 

Andere events

Hier vind je meer activiteiten waarmee we verbinden, activeren en  inspireren. Je bent van harte welkom!