Bijeenkomst #2 Community MRA : Convenant Toekomstbestendig Bouwen en Het Nieuwe Normaal

23 april 2024

Nu 2024 is aangebroken, gaat Cirkelstad door in een nieuwe vorm. De welbekende Community of Practice bijeenkomsten in aparte Cirkelsteden maken plaats voor de Community MRA, waarbij alle Cirkelstad leden uit de MRA bij elkaar komen. Zo wordt het wiel niet steeds opnieuw uitgevonden, wat mogelijkheden biedt voor kennisdeling en mogelijke nieuwe samenwerkingspartners.

Op dinsdag 23 april gaan we langs bij de gemeente Amstelveen en staat in het teken van Het Convenant Toekomstbestendig Bouwen en Het Nieuwe Normaal. 

Wat staat op de planning:

  • Floortje Gordon, wethouder bij de Gemeente Amstelveen die vertelt waarom het Convenant Toekomstbestendig Bouwen en Het Nieuwe Normaal voor de gemeente Amstelveen belangrijk is.
  • Karin Wensveen-de Vries van de Gemeente Amstelveen zoomt in op de Amstelveense Grondbank. Uniek in zijn soort, omdat er ook een composteerinrichting én een veegvuildepot is.
  • Stan van den Berg van de Metropoolregio Amsterdam neemt ons mee in de nieuwste ontwikkelingen van het Convenant Toekomstbestendig Bouwen én hoe je het kunt borgen in beleid
  • Fien Peters duikt met ons in de laatste versie van Het Nieuwe Normaal en de evaluatie en monitoring ervan

Wat kan ik dit jaar verwachten van de Community MRA?

In totaal organiseren Wouter van Twillert (Spinner Community MRA) en Mieke Oosterlee (C-creators) 6 bijeenkomsten. In 5 bijeenkomsten organiseren we een roadshow langs de Cirkelsteden Amsterdam, Purmerend, Zaanstad, Amstelveen en Almere. De 6e en laatste bijeenkomst is het jaarevenement van C-creators!

Elke bijeenkomst staat in het teken van een nieuw thema, waarbij we aan de slag gaan met hulpvragen en casussen van Cirkelstad leden uit de MRA. Zo behandelen we de thema’s; Houtbouw en Biobased, het Convenant Toekomstbestendig Bouwen, Het Nieuwe Normaal, Circulair Renoveren en Biobased Isoleren, Woningcorporaties én Circulaire Gebiedsontwikkeling.

Als je nog niet lid bent van een community MRA ben je ook van harte welkom en nemen we contact met je op om ervoor te zorgen dat je dat wél wordt 😉

Schrijf je in nu in

We kijken ernaar uit jullie donderdag 23 april te mogen ontvangen!De bijeenkomst vindt plaats dinsdag 23 april van 14:45-16:30 uur (met aansluitende borrel tot 17:00 uur). 

Wouter van Twillert (Spinner Community MRA) en Mieke Oosterlee (C-creators)

Andere events

Hier vind je meer activiteiten waarmee we verbinden, activeren en  inspireren. Je bent van harte welkom!