MRA bijeenkomst circulaire openbare ruimte

25 juni 2024

Wil jij aan de slag met circulaire openbare ruimte? Meld je aan voor de MRA bijeenkomst!

Namens de Metropoolregio Amsterdam zetten C-creators Jelle Buikema en Merel Stolker zich samen met Olaf Blaauw in voor de circulaire openbare ruimte in de MRA. Op 25 juni vindt een eerste bijeenkomst plaats waarbij we onderzoeken waar de CO2-reductiemogelijkheden liggen in de openbare ruimte en hoe je circulariteit als puntensysteem kunt integreren in jouw organisatie.

  • Datum: 25 juni 2024
  • Tijd: 15:00 tot 17:00
  • Locatie: Termini 179, 1025 XM Amsterdam

Voor wie?
Voor ieder die werkt in of aan de openbare ruimte.

Wat kun je verwachten?

LEVS Architecten: Hoe maak je ontwerpafwegingen op basis van CO2-reductie?
LEVS architecten heeft in samenwerking met de Gemeente Amsterdam een tool ontwikkeld die de CO2-impact van ontwerpafwegingen voor de openbare ruimte inzichtelijk maakt. Tijdens de bijeenkomst kan je zelf aan de slag met de tool en de relatie verkennen tussen straatprofielen (ondergronds en bovengronds) en CO2.

Gemeente Leiden: Hoe kan je circulariteit implementeren in het werkproces van een gemeente?
Om te beoordelen of projecten in de openbare ruimte circulair worden uitgevoerd, ontwikkelde de gemeente Leiden de Leidse Ladder. Deze monitoringstool maakt met een puntenscore de mate van circulariteit in projecten inzichtelijk. Doel van het instrument is om circulariteit in de interne organisatie te borgen en om circulariteit op een laagdrempelige manier uit de vrijblijvendheid te trekken.

Mis deze unieke kans niet om jouw kennis en netwerk uit te breiden. Meld je vandaag nog aan.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Of ben je geïnteresseerd maar niet werkzaam in de MRA, en wil je toch aanhaken? Neem contact op met Jelle: jelle@c-creators.org.

Andere events

Hier vind je meer activiteiten waarmee we verbinden, activeren en  inspireren. Je bent van harte welkom!