Feestelijke opening BouwLab R&Do

7 februari 2023

Cirkelstad en BouwLab R&Do verzorgen een interactief middagprogramma over circulaire bouw in de praktijk. Ze delen beiden hun eigen opgedane kennis en ervaring bij de realisatie van het BouwLab en andere (ervaringen)deskundigen komen aan het woord.

Wat is er nu haalbaar op het gebied van circulaire bouw en hoe maken we dit voor iedereen mogelijk? Stadsarchitect Willem Hein Schenk gaat in gesprek met Rutger Büch van Cirkelstad en Esther ’t Hoen, projectleider circulaire bouweconomie van ministerie BZK.

Ook presenteert Cirkelstad het magazine ‘Het Nieuwe Normaal’ waarin tal van getoetste referentieprojecten zijn opgenomen, die laten zien hoe we in Nederland al circulair ontwerpen en bouwen. Circulair bouwen IS het nieuwe normaal!

Een van deze praktijkvoorbeelden is het Bouwlab Living Lab in Haarlem. De oorspronkelijke aula uit Almere is in Haarlem weer opgebouwd en verder ontwikkeld tot een plek waar kan worden geëxperimenteerd met duurzame en innovatieve bouwoplossingen. Diverse partners hebben meegewerkt aan dit circulaire bouwproject, waarvan de successen en grote uitdagingen worden besproken.

Na het programma opent Bouwlab R&Do officieel de deuren van het Bouwlab Living Lab en wordt de middag afgesloten met een feestelijke borrel.

Locatie: BouwLab R&Do, Oudweg 91-95, Haarlem

Tijd: 14:00-17:00 uur
Organisatie: Cirkelstad en BouwLab R&Do

Andere events

Hier vind je meer activiteiten waarmee we verbinden, activeren en  inspireren. Je bent van harte welkom!