Werkplaats / Community of Practice: Verwaarden van je reststromen in de regio. Kan dat echt?

8 november 2022

Bedrijven produceren afval. Vanuit het afvalcontract wordt dat afgevoerd en verwerkt. Wat gebeurt er eigenlijk mee? Kan het ook anders? En bij wie moet je zijn als je een product hebt wat nog schoon en goed is maar voor jou niet meer te gebruiken? 

In een circulaire samenleving voorkomen we afval en materialen die we overhouden (reststromen) zetten we ergens anders hoogwaardig in. Veel bedrijven doen dat al. Hoe zit dat bij jou?

De kosten voor afvalverwerking nemen toe en daarnaast hebben we een landelijke ambitie om in een rap tempo anders om te gaan met onze grondstoffen en reststromen. 

In deze werkplaats maken we kennis met de mogelijkheden voor een bedrijventerrein als de Waarderpolder en samenwerking tussen ondernemers uit de directe regio. Kun je meer lokaal verwaarden? En wat levert dat jou en je bedrijf op? 

 

Programma

15:50 Inloop
16:00 Opening Cirkelstad Haarlem Kennemerland

* Presentatie Parkmanagement Waarderpolder met Stan Verstraete

De Waarderpolder heeft een ambitie om door te ontwikkelen naar een circulair bedrijventerrein. Wat zijn de feiten en cijfers achter de Waarderpolder, welke onderzoeken zijn al gedaan en wat is kansrijk? 

Presentatie Spaarne Werkt met Tom Wielaert

 Wat doen wij met jouw afval?

 * Presentatie ENZ Remake met Juan Nibbelink

Het makers collectief ENZ Remake helpt bedrijven om nieuwe mogelijkheden te vinden voor reststromen en retour producten. Hoe doen ze dat en wat kun je zien als kansrijke “nieuwe business”. Maak kennis met materialen van de NS, retour gekomen kantoormeubliair en plastic tonnen uit de auto industrie.

16:40 Open space:

Wat heb je meegenomen? Welke materialen/reststromen spelen er in jouw bedrijf? Wat kan je er (nog) mee? Wat kun je op de Waarderpolder verwaarden?

17:20 Afsluiting en netwerken

 

Locatie: MAAK Arena, Oudeweg 91-95 Haarlem
Datum: dinsdag 8 november van 16:00-17:30

Andere events

Hier vind je meer activiteiten waarmee we verbinden, activeren en  inspireren. Je bent van harte welkom!