accelerators of the circular built environment

Let's economize

community of practice

Cirkelstad CoP zaanstad 12.10.2021

 

Zaanstad bouwt de komende jaren meer huizen van hout. Hierdoor kan de gemeente sneller én schoner bouwen. De huidige nieuwbouw met materialen als staal en beton zorgt veel CO2-uitstoot. Daarnaast loopt de gemeente tegen stikstofbeperkingen aan wat zorgt voor vertraging in de huizenbouw. Gezien de hoge woningnood van de gehele MRA is dat een probleem. Zaanstad heeft van oudsher een traditie met biobased bouwen. Daarom is biobased bouwen zo passend om op in te zetten. 

 

Er is ook al veel mogelijk op het gebied van biobased bouwen. De gemeente Zaanstad heeft hoge ambities voor biobased bouwen. Zo heeft Zaanstad het convenant Houtbouw ondertekend. Daarnaast zijn allerlei verschillende partijen in Zaanstad actief met biobased bouwen. Zo heeft Parteon ook het convenant houtbouw ondertekend en wil Parteon een aantal woningbouwprojecten in houtbouw uitvoeren. 

 

  • slide

    Illustraties door Vera van Maaren

  • slide

CHRITH architects

Een andere actieve Zaanstad partner CHRITH architects is zeer actief op het gebied van biobased bouwen. Tijdens de Community of Practice van Zaanstad heeft CHRITH architects ons ons meegenomen langs diverse voorbeelden in binnen en buitenland en liet zien hoe biobased bouwen zelfs klimaatpositief kan zijn. Ben je benieuwd naar de presentatie? Deze is hier terug te kijken.

 

 

 

Lidmaatschap Cirkelstad

Elke Community of Practice is gratis toegankelijk voor het netwerk en de leden van Cirkelstad. Ben je nog geen lid, maar wil je partner worden van Cirkelstad en daarmee ook direct van het Bouwprogramma, laat het ons dan weten. De versnelling en opschaling naar een circulaire economie maken we samen mogelijk. Bovendien ben je van harte welkom bij toekomstige CoP's die georganiseerd worden, én krijg je toegang tot alle opgedane kennis in de Cirkelstad Academie.

Inspireer meer

weet jij een mooi circulair initiatief? laat het ons weten!