Circulaire oogst Slachthuisterrein in Haarlem

Vraag aan C-creators

De oude loodsen en koelruimtes van het Haarlemse Slachthuisterrein worden omgevormd tot een gebied met studio’s, ateliers, een restaurant en een bed & breakfast. C-creators is gevraagd een Community of Practice-bijeenkomst te organiseren rondom het oogsten van de materialen van het terrein. 

Aanpak

In opdracht van C-creators heeft ingenieursbureau BOOT een materialen-inventarisatie uitgevoerd waarbij beschikbare materialen zijn gematcht met projecten in de regio. Voor aannemer De Nijs hebben we een inspirerende en activerende workshop georganiseerd over circulair ontmantelen, ontwerpen voor hergebruik en de toepassing van materialen in de praktijk. Ook lokale bewoners zijn betrokken bij het project. Zo hebben we 3 open dagen georganiseerd waarop materialen van het Slachthuisterrein werden verkocht op een ‘rommelmarkt’.

Resultaat

In dit project hebben we inzicht gecreëerd in de oogstbare materialen van het Slachthuisterrein. Deze materialen zijn gematcht met projecten in de regio. Ook hebben we de lokale inwoners in aanraking gebracht met circulair slopen en is de aannemer van het project voorzien van inhoudelijke lessen en praktische tips op het gebied van circulair slopen en hergebruik. 

Meer weten?

Merel-stolker
Merel
Stolker
Projectmanager
merel@c-creators.org

Gerelateerd