C-creators zwaait Guido Braam uit

Tijdens de vergadering van de Raad van Toezicht op 20 september kondigde Guido Braam officieel zijn vertrek bij C-creators aan. Guido neemt hiermee na 5 jaar afscheid als één van de initiators van deze stichting.

Guido startte met C-creators op verzoek van verschillende bestuurders in de Metropool Regio Amsterdam en zette zich vanaf het begin in om deze organisatie mogelijk te maken. Vol gedrevenheid en passie heeft hij als directeur invulling gegeven aan de missie om de circulaire economie in de bouwsector te versnellen door de krachten te bundelen in deze regio. Gedurende een tijdsbestek van vier jaar heeft Guido veel betekend voor C-creators.  Mede door zijn inzet heeft C-creators zich kunnen ontwikkelen tot een uiterst solide stichting.

 

Van voortrekker naar lijstduwer

Ard van Berkel van de Raad van Toezicht: “Het vertrek van Guido uit het bestuur van C-creators markeert wat ons betreft de succesvolle ontwikkeling van de organisatie. Het is evident dat Guido de drijvende kracht is geweest achter de totstandkoming van de ambitie van C-creators om circulair bouwen en verbouwen tot het nieuwe normaal te maken. Dankzij zijn tomeloze inzet, groot doorzettingsvermogen en inspirerende verhaal heeft hij een groot netwerk van stakeholders en organisaties aan deze ambitie weten te binden. Met het programma van C-creators heeft hij hen weten te boeien en inspireren om ook daadwerkelijk belangrijke stappen te zetten. Guido’s rol van voortrekker en baanbreker is geleidelijk aan veranderd naar die van lijstduwer en ambassadeur. Het past dan ook om het bestuurlijke stokje nu volledig in handen te geven aan Wouter van Twillert en Fien Peters en de verdere ontwikkelingen van C-creators vanuit de ambassadeursrol verder inhoud te geven. Mede namens Martine van Genderen en Rob Daal wil ik Guido heel hartelijk bedanken voor zijn energie, tijd, deskundigheid en enthousiasme.”

 

Op naar nieuwe initiatieven

Guido Braam: “Ik ben enorm trots dat C-creators na 4 jaar zo succesvol is. Echt een spin in het web voor de circulaire economie in de Metropool Regio Amsterdam. Destijds werd in deze regio mijn inziens nog te weinig de krachten gebundeld in de gemeenschappelijk ambitie om de bakermat te vormen voor de circulaire economie in Nederland en daarbuiten.  De stichting is opgezet vanuit het maatschappelijke belang te versnellen door kennis te delen, de lat hoger te leggen bij de opdrachtgevers en te laten zien waar de markt al toe in staat is. Tegenwoordig kan C-creators met al die kennis uit de praktijk een flinke bijdrage leveren met kennisproducten zoals het Handboek Circulair Renoveren en het Green Deal convenant Houtbouw.
Bijna 5 jaar na het nemen van dit initiatief zit mijn taak erop en ga ik door met het opzetten van initiatieven die ervoor nodig zijn om de circulaire economie het nieuwe normaal te maken. De laatste jaren heb ik de nadruk gelegd op het circulaire ondernemerschap. Ik kan mijn circulaire ambities kwijt als mede-eigenaar van de Powered by Meaning groep, een portfolio bedrijf waar 22 impact organisaties deel van uitmaken, die veelal gericht zijn op vastgoed en de bouw. Ik ben enorm dankbaar voor mijn tijd bij C-creators en dan denk ik vooral aan de mooie momenten die ik heb gehad met dit geweldige, vrolijke en hoog gemotiveerde team. Nu ik bij C-creators niet meer nodig ben, geeft dat ruimte om, naast mijn ondernemerschap, nieuwe toezichthoudende rollen in te vullen.”

 

In stabiel vaarwater

Wouter van Twillert, directeur C-creators: “Het eerste jaar van C-creators waren we vooral bezig met ons eigen bestaansrecht en het bouwen van een actief en relevant netwerk. Het tweede jaar stond in het teken van onze projecten tot het gewenste, concrete resultaat brengen. De laatste twee jaren hebben we de opgedane kennis en ervaring proactief ingebracht in ons netwerk en maakten we daarmee kennis collectief. Samen met onze partners doen we praktijkervaring op én stellen we deze beschikbaar voor iedereen. Exact waarvoor we zijn opgericht.  Samen met Guido zijn we in stabiel vaarwater gekomen. We zijn hem zeer dankbaar voor zijn bijdrage, en kunnen hem met vertrouwen uitzwaaien.”
 

Meer weten?

Nadine-verhoeven
Nadine
Verhoeven
Marketing- en communicatiemanager
nadine@c-creators.org

Gerelateerd