CoP Zaanstad: biobased bouwen

Zaanstad bouwt de komende jaren meer huizen van hout. Hierdoor kan de gemeente sneller én schoner bouwen. De huidige nieuwbouw, met materialen als staal en beton, zorgt veel CO2-uitstoot. Daarnaast loopt de gemeente tegen stikstofbeperkingen aan. Het resultaat: vertraging in de huizenbouw. Gezien de hoge woningnood binnen de gehele MRA is dat een probleem. Zaanstad heeft van oudsher een traditie met biobased bouwen. Hoog tijd om daar weer op in te zetten.  

Er is al veel mogelijk op het gebied van biobased bouwen. En de gemeente Zaanstad heeft hoge ambities voor biobased bouwen. Zo heeft de gemeente het convenant Houtbouw ondertekend. Daarnaast zijn verschillende partijen in Zaanstad actief met biobased bouwen. Zo heeft Parteon ook het convenant ondertekend en wil de woningbouwcorporatie een aantal projecten met hout uitvoeren. 

CHRITH architects

Een andere actieve Zaanstad partner: CHRITH architects. Dit bureau is ontzettend actief op het gebied van biobased bouwen.

 Tijdens deze CoP heeft CHRITH architects ons meegenomen langs diverse voorbeelden in binnen- en buitenland en lieten ze zien hoe biobased bouwen zelfs klimaatpositief kan zijn. 

Benieuwd naar de presentatie? Je kijkt ‘m hier terug:

Tip: word ook lid van Cirkelstad

Elke CoP is gratis toegankelijk voor het netwerk en de leden van Cirkelstad. Wil je partner worden van Cirkelstad en daarmee ook direct van het Bouwprogramma? Laat het ons weten!  De versnelling en opschaling naar een circulaire economie maken we immers alleen samen mogelijk. 

Naast toegang tot de toekomstige CoP’s, krijg je ook toegang tot alle opgedane kennis in de Cirkelstad Academie. Aanrader, dus.

Meer weten?

C-creators
info@c-creators.org

Gerelateerd