Nieuwe partner: HEM-home

We hebben een nieuwe partner in het netwerk: HEM-home. We spraken mede-eigenaar Pieter Driessen over deze bijzondere samenwerking tussen MEE-Modular en Harmet, hun circulaire ambities en de verwachtingen bij ’t partnerschap met Cirkelstad.

 
HEM-home is een samenwerkingsverband tussen MEE-Modular en Harmet. Waar MEE-Modular zich richt op modulaire project- en productontwikkeling, heeft Harmet 25 jaar ervaring als modulaire houtbouwer. Met een productiecapaciteit van 500 modules per maand, is Harmet Estlands grootste exporteur van houten modulaire woningen en één van de grootste spelers in de regio.

Driessen: “We richten ons tot gemeentes en woningcorporaties, maar ook tot bouwers en ontwikkelaars die geloven in dezelfde modulaire en circulaire productvisie. Door modulair te bouwen kan het bouwproces sneller en financieel slimmer worden ingericht. In combinatie met de leveringszekerheid, kennis en ervaring van onze productiepartner, kunnen we samen echt grote stappen maken in de houtbouw.”


De circulaire ambities van HEM-home

“De HEM-Home is een modulair houtbouwsysteem én gebouw van permanente kwaliteit, met een zo hoog mogelijk percentage aan biobased materialen. Bovendien is het ontworpen met de losmaakbaarheid van de modules als uitgangspunt. De verbindingen zelf zijn daarbij essentieel.”

“De combinatie van permanente kwaliteit en levensduur, het gebruik van overwegend biobased materialen en de losmaakbaarheid van de woningmodules, gedurende of aan het einde van de levensduur, maken het een zeer circulair product.”

De HEM-home is energiezuinig en heeft een lage MPG-score. Alle modules worden volledig 3D-geprefabriceerd in een – dankzij zonnepanelen – nagenoeg CO2-neutrale fabriek.

Cirkelstad: voor partijen die duurzaamheid en circulariteit écht op de agenda hebben staan

“We zagen in onze opstartfase gelijk dat een aantal conceptaanbieders in de markt die duurzaamheid en circulariteit écht op de agenda hebben staan – en daadwerkelijk nastreven in hun doen en laten – waren aangesloten bij Cirkelstad. Op basis daarvan zijn we verder gaan lezen. Het onderling kennisdelen en verbinden van marktpartijen met dezelfde ambities spreekt ons direct aan. Het is essentieel om als bouwsector veel meer samen te werken om die enorme stap voorwaarts te maken.”

 

Kennis over modulaire houtbouw, haalbaarheidsstudies en productie van houten gebouwen

“We hebben op 2 vlakken veel kennis en ervaring om te delen binnen Cirkelstad. Enerzijds zijn we met MEE-modular al langere tijd actief binnen de modulaire sector en hebben we meerdere modulaire houtbouwproducten ontwikkeld. Daarbij zijn we ook betrokken geweest bij haalbaarheidsstudies op het gebied van flexwoonprojecten. We begrijpen daardoor goed waar de valkuilen van dergelijke projecten zitten.”

“Ook brengen we met Harmet meer dan 25 jaar ervaring mee in het produceren van volledig houten gebouwen. Kennis en ervaring die Harmet graag binnen Cirkelstad wil delen om zo elkaar en de gehele sector vooruit te helpen.”

HEM-home, welkom!

 

Meer weten? Neem contact op met Pieter Driessen via p.driessen@mee-modular.nl.

 

 

Beeld: HEM-home

Meer weten?

1686753529867
Suda
Polwatte Gedera
Marketing & Communicatie Manager
suda@c-creators.org

Gerelateerd