project bouwprogramma

Circulaire scholen

 

Hoe kunnen we scholen van circulaire bouwmaterialen voorzien?

Binnen de gemeente Haarlemmermeer vormen scholen een belangrijk onderdeel van de transitie naar een circulaire economie. De fusie tussen twee scholen in Oost- en West-Zwanenburg en de integratie van naschoolse opvang en maatschappelijke functies tot één community, is een pilot voor dit project. Het gaat om de integratie van de sloop van een gebouw, de transformatie van 950 vierkante meter en om een stuk nieuwbouw van 1000 vierkante meter. Het Bouwprogramma en haar partners brengen proactief collectieve kennis in om het gehele project circulair te realiseren.

 

Update 19 september 2018

Scholen bouwen wordt steeds ingewikkelder. In een overspannen markt haken bouwers af en lopen de prijzen steeds verder op, zo lazen we ook in dit artikel van het Parool. 19 september vond een speciale bijeenkomst plaats. Het is mogelijk een circulair sluitend verhaal en concurrerende kosten met elkaar te verbinden. StudioWae en ECOR deelden hun inzichten. Inside Inside, een recent gepresenteerde online vergelijkingstool voor interieurs meet dat het ook daadwerkelijk circulair is.

 

 

Update 15 november 2018

Basisschool De Kameleon ontving 15 november jl.  350.000 euro van het Rijk om haar duurzame, innovatieve en ambitieuze renovatieplannen uit te kunnen voeren. Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) maakte dat bekend op de school zelf op donderdag 15 november. Het ministerie trekt miljoenen uit voor duurzame en aardgasvrije schoolgebouwen in het hele land. Nog tien andere scholen in Nederland ontvangen een bijdrage. De plannen van De Kameleon zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer en partners als NMCX en C-creators. Artikel op Informeer

 

Update mei 2020

De Kameleon  heeft weer een nieuwe mijlpaal bereikt. 

Op Tendernet vind je de laatste publicatie over de marktconsultatie die samen met de gemeente, Kinderopvang Op Stoom, JongLeren, De Kameleon, Platform31, Fanauw Hoppe van AT Osborne, onszelf en, met de bijdrage van vele aanwezigen, georganiseerd werd op 10 maart jl. De aanbesteding volgt na de zomer, de gunningsleidraad wordt nu opgesteld waarin de opbrengsten van de marktconsultatie worden meegenomen.

  • slide
  • slide
  • slide

Inspireer meer

weet jij een mooi circulair initiatief? laat het ons weten!