project Bouwprogramma

PRE Wonen

 

Pré Wonen is een woningcorporatie in de gebieden IJmond en Zuid-Kennemerland. Met rond de 13.000 woningen is Pré Wonen een mensgerichte organisatie. Pré Wonen biedt perspectief door betaalbare huurwoningen te bieden aan mensen met bescheiden inkomens. Om huurders een plezierige en vooral betaalbare woning te kunnen bieden, volstaat de oude, gebruikelijke werkwijze niet meer.

 

Daarom investeert Pré Wonen in duurzaamheid. Dit is voordelig voor de portemonnee van de huurders omdat de woonlasten hiermee zakken. Denk aan een lagere energierekening. Daarnaast levert Pré Wonen hiermee een bijdrage aan het milieu. De initiatieven bestaan voornamelijk uit maatregelen die de energietransitie versnellen.

Ook besteedt Pré Wonen aandacht aan de circulaire economie. Dit vertaalt zich in gebruik van duurzame materialen en nieuwe technieken. De energietransitie en circulaire economie laten overlap zien. Daarom is het belangrijk om nieuwe technieken te implementeren die zowel circulair zijn als wel de energietransitie versnellen. 

 

Bij dit project evalueren wij de nieuwbouw van één van de projecten van de Groene Linten. Dit project is de bouw van het seniorencomplex van 31 woningen. Met deze evaluatie wil Pre Wonen meer inzicht krijgen in de bouwmethodieken die zij hebben gekozen en hoe circulair deze zijn. Zo kunnen zij ook de ruimte voor verbetering ontdekken. 

 

Inspireer meer

weet jij een mooi circulair initiatief? laat het ons weten!