Circulair en toekomstbestendig bouwen in Purmerend

In oktober 2023 organiseert gemeente Purmerend de Week van Duurzaamheid, met de wens om circulaire en toekomstbestendige bouw extra uit te lichten. Tegelijkertijd staat de gemeente aan de vooravond van de transformatie van gebieden De Koog, Wheermolen-Oost en het Waterlandkwartier.

Vraag C-creators

Met deze circulaire ambitie en planning voor gebiedsontwikkeling, heeft de gemeente C-creators gevraagd aan de slag te gaan met een interactieve workshop over circulaire gebiedsontwikkeling voor de Purmerendse Week van Duurzaamheid in oktober 2023. De workshop helpt ambtenaren, initiatiefnemers en ontwikkelaars te enthousiasmeren over het thema circulariteit. Ook krijgen ze de kans om mee te denken over de meerwaarde van circulaire gebiedsontwikkeling. Zo krijgt gemeente Purmerend een inkijk in de behoeften en kansen: waardevolle inzichten die kunnen worden opgenomen in nieuw beleid.

Aanpak

In de komende periode starten we met de interviews met Purmerendse belanghebbenden (de eerder genoemde ambtenaren, initiatiefnemers en ontwikkelaars). Daarna stellen we het inhoudelijke programma voor de workshop samen. De workshop vindt plaats op 10 oktober 2023: de Dag van De Duurzaamheid. En natuurlijk delen we alle kennis die we in de aanloop en op de dag zelf opdoen.

Geleerde lessen

Door onder andere de diepteinterviews en de workshop krijgt de gemeente inzicht in:
  • de behoeften en kansen op het gebied van circulariteit bij Purmerendse ontwikkelgebieden
  • transitievertragers en -versnellers voor circulariteit
  • voorbeelden en handvatten voor integrale circulaire gebiedsontwikkeling binnen Purmerendse transformatiegebieden
  • de wijze waarop circulariteit verankerd kan worden in nieuw gemeentelijk beleid
Op deze pagina houden we je op de hoogte over de voortgang. Beeld: Pim de Vries (PDV Fotografie)

Meer weten?

wouter
Wouter
van Twillert
Directeur
wouter@c-creators.org

Gerelateerd