Steeds meer namen bekend voor ons Jubileumevenement

Dit evenement is inmiddels geweest.

Circulair ontwikkelen, bouwen en renoveren? Dat doe je samen! Op 10 november ontmoet je de volledige circulaire bouwketen. Wij lichten alvast een tipje van de sluier…

 

Dit najaar bestaat C-creators alweer 5 jaar en dat vieren we in Hoofddorp in C-bèta, de plek waar het voor ons ooit begon. Op deze interactieve middag gaan we ‘daten met de keten’! Meld je hier aan.

Ons evenement wordt geopend door niemand minder dan Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland. Samen met Guido Braam, Mart Pfeiffer en Rutger Büch blikt hij terug op de start van C-creators. Wat zijn de diepte- en hoogtepunten tot nu toe? Ook kijken ze vooruit naar de komende 5 jaar: welke kansen en uitdagingen liggen er?

De hele keten aanwezig

Verschillende partijen uit de hele (land)bouwketen etaleren hun tastbare producten en diensten en nemen je mee in de laatste circulaire ontwikkelingen. Onder het programma vind je een aantal exposanten en sprekers uitgelicht:

 

Zo zal Alba Concepts ons meer vertellen over het Nieuwe Normaal, dé norm voor circulair bouwen die nu in ontwikkeling is. Eind 2023 wordt de norm gelanceerd. Welke stappen worden er nu gezet? In welke voorbeelden wordt Het Nieuwe Normaal nu toegepast en welke maatregelen kan je concreet nemen om te scoren op de verschillende onderdelen van Het Nieuwe Normaal? Daarover meer op 10 november. 

De Natuurverdubbelaars gaan in op  de financiële (on)mogelijkheden van de teelt van biobased bouwmaterialen op verschillende bodemsoorten.  Hoe ziet die businesscase eruit en welke stappen moeten we zetten om die businesscase aantrekkelijker te maken voor de boer? 

Als het aan de Triodos Bank ligt is biobased en natuurinclusief bouwen over 10 jaar gewoon de norm. Om deze transitie te versnellen heeft Triodos Bank, als eerste partij in Nederland de biobased hypotheek geïntroduceerd.  Klanten met een woning met minimaal label A+++ en een MPG-waarde van 0,45 of lager komen in aanmerking voor de extra lage rente. Hoe kijken ze in de praktijk naar de MPG-norm? Dat vertellen ze graag tijdens ons evenement.

Woonwaard is als één van de eerste woningcorporaties voortvarend aan de slag gegaan met massieve houtbouw. Er zijn meerdere houtbouw projecten in ontwikkeling en eind 2022 wordt het voorlopig grootste massief houtbouw woongebouw van Nederland opgeleverd in Alkmaar. Het waarderingskader loopt echter achter bij de voortgang van al deze projecten waardoor woningcorporaties nog niet voldoende worden beloond voor hun duurzame en circulaire inspanning. In deze presentatie neemt Woonwaard je mee in de afwegingen en dilemma’s op het gebied van de ontwikkeling en waardering van houtbouw.

Meer weten?

Nadine-verhoeven
Nadine
Verhoeven
Marketing en communicatiemanager
nadine@c-creators.org

Gerelateerd