community Bouwprogramma

Bezoek McDonough & circularisering metropoolregio Amsterdam

 

Sommige momenten zijn het koesteren waard. Maandagavond 15 april jl. verwelkomden we William McDonough. Een select gezelschap kwam samen, wat houdt hen bezig? Van de wedergeboorte van de regionale economie tot veranderende mindshifts tot de circulaire economie als het nieuwe normaal.

 

Onze gasten die meedenken in wat er mogelijk en nodig is waren Arthur Van Dijk, Marja Ruigrok, Jeffrey Prins, Ger Baron, Metta Streefkerk, Mart Pfeiffer, Jeanet van Antwerpen, Jolein Baidenmann, Bert van Son, Birgitta Kramer, Ilektra Kouloumpi en Yoeri van Alteren van DuurzaamBedrijfsleven Media - For Better Business. Onze Guido Braam, was samen met Fien Peters en Imme Groet (C-creators), gastheer.

 

Het doel was de circulaire strategie van de metropoolregio Amsterdam verder te bediscussiëren aan de hand van het werk van William. De nadruk is gelegd op het creëren van vertrouwen onder alle stakeholders, inclusief industrie en politiek. Het belang van bewoners en gebruikers en hun gezondheid werd benadrukt. Het belangrijkste in de dialoog die ontstond is elkaar ruimte en tijd te geven te denken en praten over nieuwe project. Onze conclusie is ogenschijnlijk eenvoudig maar zal veel brengen, het is een goede ontwikkeling dat diverse regionale partijen met elkaar aan tafel zaten om de circulaire opschaling in de MRA een stap verder te brengen. Wordt vervolgd.

 

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Inspireer meer

weet jij een mooi circulair initiatief? laat het ons weten!