Terugblik Jaarevent 2023: Changing the Game

Al zeggen we ’t zelf, onze bezoekers zeggen het gelukkig ook: Changing the Game, ons jaarevent op 16 november, was een daverend succes. Met een gave keynote van Nick van Breda en Sann Carrière, talloze inspirerende sprekers en deepdives, interactieve spellen die verschillende spelregels ‘breken’ en natuurlijk een geweldige dag om samen te komen met alle partners en (nieuwe) vrienden van C-creators.

De opening en keynote

In het openingswoord nam Vera van Maaren van C-creators het publiek mee in het thema van de dag: Changing the Game. Want wat bedoelen we daarmee? En waarom is dat zo belangrijk als we de transitie naar een circulair gebouwde omgeving willen versnellen? 

Daarna was het woord aan Nick van Breda, voormalig gameverslaafde die zijn creativiteit nu digitaal loslaat op het oplossen van allerlei maatschappelijke uitdagingen en problemen. 

De keynote werd afgesloten door Sann Carrière, ontwikkelaar van ’s werelds eerste A.I.-influencer voor klimaatactie. Voldoende inspiratie en voorbeelden voor hoe dingen anders aan te pakken, dus. 

Download het volledige deck om de keynote nog eens op je gemak door te nemen:

Changing the Game? Dat doen we zo

In verschillende deepdives hebben we vervolgens talloze spelregels aan de tand gevoeld op 5 thema’s: houtbouw, academische ontwikkelingen, Het Nieuwe Normaal, voor woningcorporaties en op het gebied van circulaire gebiedsontwikkeling. Zo hebben we ook nieuwe ‘regels’ ontdekt die ons helpen dingen écht anders te doen. 

Onderstaande schets van Visueel Veldwerk bundelt de belangrijkste inzichten en laat zien hoe we op nóg beter en anders aan de slag kunnen:

 

Meer weten? Je downloadt hieronder alle presentaties van de 5 deepdives: 

De transitiecurve en het grote transitiekwartet

Binnen een transitie maak je natuurlijk verschillende fases door. En iedereen heeft een andere rol als het gaat om verandering bewerkstelligen. Een uitstekend concept om een kwartet van te maken, als je het ons vraagt. Onze eigen Vera van Maaren en Suda Donnelly-Polwatte Gedera ontwikkelden – speciaal voor het jaarevent – het Transitiecurvekwartet: een oproep en uitdaging om met elkaar aan de slag en in gesprek te gaan over jouw rol in de transitie. 

Wil jij het transitiekwartet ook spelen met jouw team of organisatie? We delen ‘m graag! Stuur een bericht aan vera@c-creators.org voor meer informatie.

Posterparade

In de posterparade lieten verschillende partners zien wat zij in hun dagelijkse praktijk doen om de spelregels te veranderen. Ontmoet A.I.-influencer Sun, ontdek alles over circulair glas – en nog veel meer. Check de preview en bekijk de individuele posters in meer detail:

Serious Games

Tot slot is Changing the Game natuurlijk niet compleet zonder verschillende spellen die ons aan het denken (en het werk) hebben gezet: 

  • Zo speelden we het spel van Trancibo, waarin je leerde belemmeringen weg te nemen in de transitie naar een circulaire bedrijfsvoering
  • Met CIRCOLLAB ontdekten we hoe je een wicked probleem transdisciplinair kan behandelen in sprintvorm
  • PosadMaxwan nam deelnemers mee in het gebiedsontwikkelingsspel waarbij ze werden uitgedaagd om vanuit verschillende perspectieven keuzes te maken over de inrichting van de openbare ruimte
  • De Waardebloem van Els Leclercq liet zien hoe circulaire ingrepen meerwaarde kunnen scheppen voor jouw wijk
  • En we speelden het Interventiekaartspel van Metabolic:

Dankjewel en tot volgend jaar!

Was je erbij? Dan ontzettend bedankt voor je komst, je tijd en je bijdrage – aan ons event en aan het versnellen van de transitie naar een circulair gebouwde omgeving. Heb je ‘m gemist? Dan zijn we blij dat we de dag zo toch een beetje met je konden delen. 

We kijken terug op een geslaagde dag vol verbinding, creativiteit en nieuwe ideeën. Volgend jaar weer!

Meer weten?

1686753529867
Suda
Donnelly-Polwatte Gedera
Marketing & Communicatie Manager
suda@c-creators.org

Gerelateerd