marktinnovatiedag 2020

KEnnissessie & marktinnovatiedag 3 november 2020

Circulaire inrichting van de openbare ruimte

 

PROGRAMMA
#1 Kennissessie 13.30 uur -  15.00 uur:

- Welkom C-creators, achtergrond vraagstuk BPD.
- Presentatie: De Steiger in Almere, Mayte de Vries (Almere).
- Presentatie:  Circulaire gebiedsinvulling voor Ambachtsezoom, Judit Gaasbeek Janzen (OD205).
- Aan tafel: Gemeente (ovb), BPD en Green Value Creations.
Zowel gemeente als een gebiedsontwikkelaar als BPD draagt zorg voor betaalbare en circulaire leefomgevingen. Maar wat is circulair en hoe kan circulariteit een bijdrage leveren aan een fijne leefomgeving waar mensen floreren? Een interactief gesprek over de inhoud. 

 

#2 Marktinnovatiemiddag 15.00 uur - ca. 16.00 uur:
- Start door C-creators.
- Marktuitvraag Amsterdam - Sloterdijk 1 Zuid, presentatie vraagstuk door gemeente Amsterdam. 

Verder op deze pagina lees je meer over de specifieke producten en/of alternatieven die de gemeente zoekt voor dit project.
- Pitches producten & actief faciliteren matchmaking.

 

Aanmelden, op het formulier geef je aan bij welke sessie(s) je aanwezig wil zijn.

 

Oproep marktconsultatie openbare ruimte materialen Sloterdijk I Zuid, Amsterdam.

 

Het Amsterdamse bedrijventerrein Sloterdijk I Zuid zal de komende jaren stapsgewijs veranderen in een dynamische en duurzame wijk met bedrijven, woningen, horeca- en recreatievoorzieningen naast elkaar. In het Sloterdijk I van de toekomst worden de beschikbare vierkante meters straks optimaal benut. Het is één van de eerste gebieden die wordt ontwikkeld in het kader van Haven-Stad (40.00 tot 70.000 woningen en 45.000 tot 58.000 arbeidsplaatsen). In dit gebied worden daarvan ca 4.600 woningen gerealiseerd.

 

Sloterdijk I Zuid ligt ten zuiden van de Transformatorweg, tussen de Kabelweg en de Spaarndammerdijk, op loopafstand van station Sloterdijk Centrum en op fietsafstand van Amsterdam Centraal Station. Hier kan de ontwikkeling van bouwblokken op zijn vroegst starten vanaf de zomer van 2021. Hoe en in welk tempo de ontwikkeling zal plaatsvinden hangt mede af van de marktpartijen in het gebied.

 

Vorig jaar is de investeringsnota vastgesteld. Op dit moment wordt de openbare ruimte verder uitgewerkt zodat aanleg van de eerste delen gelijk op kan lopen met de ontwikkeling. De ambities ten aanzien van circulariteit in de openbare ruimte zijn hoog. We gaan voor maximaal hergebruik van bestaande materialen. Daarnaast zijn we voor een aantal materialen op zoek naar inspiratie voor circulaire en/of biobased producten (of alternatieve materialen met eenzelfde toepassing en uitstraling) uit de markt. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om:

 

- Beton met luxe uitstraling voor trappen, randen;

- Beton met luxe uitstraling voor pleinruimtes;

- Industriële ‘Haven-Stadse’ betonplaten;

- Valondergronden voor speelpleintjes en speeltuinen;

- Omheiningen voor sportveldjes etc.;

- Speeltoestellen;

- Circulair groen. Hoe kunnen we omgaan met het eventueel hergebruik van bestaand groen? Bijvoorbeeld het hergebruik van gazonzoden en heesters. (Bomen worden al hergebruikt binnen het project).

 

Het VO ontwerp wordt over enige tijd voorgelegd aan de stad en zal tijdens de marktconsultatiemiddag worden toegelicht door één van de ontwerpers. Voor de gemeente is robuustheid, duurzaamheid, vervangbaarheid en onderhoud van groot belang. Daarom zullen we ook direct onze collega’s vanuit beheer en vanuit de stadsbrede standaardisatie commissie betrekken.

 

Aanmelden, op het formulier geef je aan bij welke sessie(s) je aanwezig wil zijn.

Inspireer meer

weet jij een mooi circulair initiatief? laat het ons weten!